Sikkerhedsinstruks for leje/ lån af Kajak og SUP hos Samson Marine Service, Lysbådevej 10, 5800 Nyborg

Alle som lejer kajak eller SUP hos Samson Marine Service, Lystbådevej 10, 5800 Nyborg, er jf. søfartsstyrelsen forpligtet til at læse nedenstående instrukser.

 Instruksen skal kunne ses/ læses forinden aktiviteten, sådan at man er forberedt og selv er medansvarlig for det videre forløb.

Denne instruks er gældende for leje/ lån af de til enhver tid benyttede kajakker i ovenstående virksomhed.

Vejledning fra Samson Marine Service og denne instruks er kun vejledende, da vi ikke kender din/jeres erfaring og fysiske kunnen og heller ej kan følge med i dine/ jeres handlinger.

 

 1. Lejer må ikke være påvirket af alkohol eller stoffer.
 2. Leje af Kajak eller SUP, sker på eget ansvar (du kan være dækket af din egen ulykkesforsikring)
 3. Lejer dækker selv bortkommen eller skadet udstyr.
 4. Husk at selv små bølger og modvind kan være krævende for ikke rutineret roere, også for rutinerede over længere distancer.
 5. Der skal ros i kystnære områder, max 100 m fra kysten. Der kan aftales andre områder, hvis bruger kan godtgøre fornuftigt erfaring og egen redning. De smukkeste steder er som regel langs kysten.
 6. Vurder hvor langt du kan ro. Hjemturen er lige så lang som udturen, men kan godt føles længere. Så vend kajakken i tide.
 7. Kajakkerne og SUP skal være i land til aftalt tid. Ved forsinket aflevering må der påregnes et gebyr. ring eller skriv en sms hvis du bliver forsinket, så vi ved at du er uden for fare.
 8. Vælg læ-kyster, lyt og respekter de ansatte hos Samson Marine Services anbefalinger omkring årstid, vind, vejr og udstyr. Er du nybegynder, så anbefaler vi at du bliver i havnen.
 9. I vinterhalvåret vil roning kunne accepteres hvis bruger kan godtgøre en fornuftig erfaring, samt at kunne håndtere egen-redning, hvis flere roere også makkerredning.
 10. I vinterhalvåret skal der anvendes tørdragt.
 11. Sejladsen kan foregå hele året under hensyntagen til brugers oplysninger om erfaring og kvalifikationer. Normalt vil almindelige aktivitetsmåneder være sommerhalvåret april til sept. inkl. hvor der ikke forventes særlige kvalifikationer.
 12. Transportvogn skal altid bruges når kajakken eller SUP skal transporteres over land.
 13. Sid ikke på kajak eller SUP på land.
 14. Brug altid rednings eller svømmevest. Opdrift min. 50 N – der følger veste med i lejen.
 15. Man sidder oven på SOT kajak (Sit On Top), derfor anbefaler vi vind og vandtæt tøj, evt. neopren eller tørdragt.
 16. Brug at vandtætte poser til tøj og værdi genstande er en god ide. Samson Marine Service, opbevare gerne dine ting mens du sejler, Uden ansvar.
 17. Du vil få en kort instruks af Samson Marine Service i brugen af udstyret inden afgang, men ellers vil du være på egen hånd og eget ansvar.
 18. Regler og vilkår underskrives af myndig person over 18 år.

Beskrivelse af Sit On Top (SOT) kajakken: Den kajak du har med er en kajak hvor du sidder i en forsænkning i kajakkens dæk, evt. på et sæde eller en stol.

Navn

SF-2002 SOT kajak

SF-4001 SOT kajak

SF-1002 SOT Kajak

SF- 1003 SOT Kajak

SUP

Antal pers.

1 voksen med barn.

2 voksne og 2 børn

1 Barn

1 Voksen

1 pers.

Vægt

16,6 kg.

9,3 kg.

17,5 kg.

12 kg.

kapacitet

Max 125 kg.

Max 55 kg.

Max 125 kg.

Max 145 kg.

Depositum ved leje 500 kr.

Redning/ assistance. Hvis alt går galt eller der er tale om tilskadekomst ring 112. Oplys hvor du/ I er gået ud fra og forklar hvor du derefter ca. opholder dig. INSTALLER appen: ”SejlSikkertAlarm” på mobil og brug den til at registrere sejlet rute og tilkalde hjælp i tilfælde af ulykke. Læg Samson Marine Service, tlf. 60 63 68 98, ind i ”Min Profil” under ”Nødkontakter” og send os en SMS, når du starter og slutter din tur. Det vil altid være dejligt hvis kajak og udstyr bjærges, men dit liv er det vigtigste.

Hvis du har erfaring til det, brug egen eller makkerredning. Hvis du ikke har erfaring eller bliver usikker/ træt, så søg ind til land. Brug evt. trækline. Bind den ene ende til kajakkens forende og tag den anden rundt om skulder – ikke hals – og svøm med kajakken i land. De fleste steder kan man let nå land, hvis man ror kystnært. Denne instruks kan ikke give en udførlig instruktion for redning. Til dette er du nødt til at øve dig, søge oplysninger samt evt. tage et egnet kursus. Instruktion/ ansvar. Ved kurser gives instruktionen løbende. Ved leje/ lån gives der en kort mundtlig instruktion ved aftalens indgåelse. Der vil derudover efter aftale gives en kort praktisk instruktion omkring kajak og udstyr.

 

Med venlig hilsen og ønske om god turoplevelse.

Samson Marine Service

Telefon 60 63 68 98